Forfattercoaching
v/Morten Harry Olsen

Om Morten Harry Olsen

Tarjei Vesaas´ debutantpris 1985
Rivertonprisen 1993
Havmannprisen 2004

Jeg debuterte i 1985 med en novellesamling, «For alt hva vi er verdt», som jeg fikk Tarjei Vesaas´ debutantpris for, og har så langt gitt ut 16 bøker i forskjellige sjangere (romaner, krim, noveller, skuespill, essays, fagbøker), hvorav flere har vært kritikersuksesser og hovedbøker i bokklubb. For kriminalromanen «Begjærets pris» (1993) fikk jeg Rivertonprisen, og for kjærlighetsromanen «Størst av alt» (2004) fikk jeg Havmannprisen. Sist utgitte bok er håndboka «Skrivehåndverket – en praktisk guide for nybegynnere» (2014).

Jeg har eksamener i kriminologi og filosofi, og hatt en rekke jobber som ikke har med litteratur å gjøre, flere av dem som frilansjournalist, deriblant golfjournalist i mange år.

Tillitsverv: Jeg har blant annet vært nestformann og medlem av Det litterære Råd i Den norske Forfatterforening, formann i Norsk Forfattersentrum, initiativtaker til og styreleder i Brageprisen, og sekretær i Rivertonklubben. I Norsk Kulturråd har jeg vært medlem av fagutvalget for litteratur, leder av vurderingsutvalget for tegneseriestøtte, og medlem av/suppleant til innkjøpskomiteer for norsk skjønnlitteratur for voksne. Jeg har også vært prosjektkoordinator/leder for bl.a. Prosjekt Les!, og utredet e-bokas plass i bibliotekene for Norsk Kulturråd.

Av tillitsverv nevner jeg bl.a. at jeg har vært nestformann og medlem av Det litterære Råd i Den norske Forfatterforening, formann i Norsk Forfattersentrum, initiativtaker til, og styreleder i Brageprisen, sekretær i Rivertonklubben. I Norsk Kulturråd har jeg hatt flere verv: medlem av fagutvalget for litteratur, leder av vurderingsutvalget for tegneseriestøtte, og medlem av/suppleant til innkjøpskomiteer for norsk skjønnlitteratur for voksne. Jeg har også vært prosjektkoordinator/leder for bl.a. Prosjekt Les!, og utredet e-bokas plass i bibliotekene for Norsk Kulturråd.

Jeg har holdt skrivekurs, workshops og drevet med annen skriveopplæring for både voksne og ungdom i over 25 år.

Bibliografi

For alt hva vi er verdt, noveller 1985 – Tarjei Vesaas´ debutantpris
Ganske enkelt Sand, roman 1986
En dans til, noveller 1988
Tråder, essays og artikler 1989
Mississippi, roman 1990 – hovedbok bokklubb – en av tidenes 25 beste krimbøker i Norge (Dagbladet)
Syndenes forlatelse, kriminalroman 1991
Mannen som hatet duer, skuespill 1992
Begjærets pris, kriminalroman 1993 – Rivertonprisen – hovedbok bokklubb
Tilfeldig utvalg, roman 1996 – hovedbok bokklubb
Naken for leseren, naken for Gud, essay 1997
Mord og galskap, roman om en forbrytelse 2000 – hovedbok bokklubb
Mississippi.neo, roman (bearbeidelse) 2002 – hovedbok bokklubb
Størst av alt, roman 2004 – Havmannprisen – hovedbok bokklubb
Golfballens flukt, 18 meditasjoner over golf, essays 2007
Adrian Marconis store sorg, roman 2010
Skrivehåndverket – en praktisk guide for nybegynnere, fagbok 2014